Gran Canaria

Charterbolagens enkelbiljetter är det mest bekväma för en barnfamilj eftersom det innebär direktflyg och alla är inte lika roade som jag av att hänga på flygplatser och kombinera lågprisflyg. Så med pressad budget hoppades jag få till en sådan solresa på sportlovet. Och det gick. Till slut.

grancan

Eftersom denna hobby utvecklats till en lätt mani hade jag i januari upptäckt att Fritidsresor av obegriplig anledning reade ut resor till Gran Canaria från Arlanda för 298 kronor styck första dagen på sportlovet. Jag köpte som en investering för framtiden.

När sportlovet närmade sig var det hög tid att börja tänka på att komma hem igen. Genom att följa marknaden för dessa enkelbiljetter hade jag lärt mig att de ofta dyker upp när det är mindre än en vecka kvar till avgång. Anledningen är att en ordinarie charterresa är en vecka lång. Med mindre än en vecka kvar vet bolagen om deras flight hem från värmen inte är fylld. Dessförinnan hoppas de fylla den med sina egna “sista-minuten”-resenärer.

Och mycket riktigt. Vi skulle resa på lördagen. På torsdagen dök det upp biljetter hem på onsdagen med Ving för 700. De hade alltså inte fått hemfärden fullbokad. Det var inte galet billigt, men jag slog förstås till. Avgångstiden var sen eftermiddag och vi fick alltså tre heldagar och två halvdagar i solen.

Torsdag kväll bokade jag boende och satsade på självhushåll. Två dygn före ankomst är mycket slutsålt. Det fanns mycket hotell kvar, men få semesterlägenheter, dock hittade jag på booking.com ett bra alternativ på Monte Feliz. 2400 kronor för fyra personer, fyra nätter med sovrum, västerbalkong och helt okej kök. Självhushållet gjorde att vi kunde hålla nere kostnaderna även för vistelsen, men det blev självklart en hel del restaurangbesök.

Två vuxna och två barn kom till Bahia Feliz på Gran Canaria under sportlovet till priset av 6400 för flyg och specificerat boende. Det var faktiskt billigare än kostnaden för EN person ordinarie sista-minuten-pris under sportlovet med ospecificerat boende. Jag misstänker att barnfamiljerna på det lite finare hotellet nästgårds (eehh, ja, vi hängde runt deras pool också ibland) kan ha fått betala 10 gånger så mycket för sin vistelse i solen under dessa dagar.

Hemligheten i det här fallet var att nöja sig med 5 dagar i solen (det räcker om man bara ska ligga i solen vid playan eller poolen och inte syssla med andra aktiviteter). Det är nämligen med mindre än en vecka kvar som charterbolagens enkelbiljetter hem börjar dyka upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *