Lanzarote

Ännu en gång var det Kanarieöarna som fick ta emot en soltörstande familj som inte höll ut längre i vintersverige när sportlovet väl närmade sig. Med oklara ledigheter, ingen känsla för planering och svajig ekonomi är resor med sista minuten metoden en himmelsk matchning.

lanzarote

Denna gång blev det kort och intensivt, men minnesvärt och härligt. Det var en enkelbiljett med Fritidsresor hem för 300 kr på måndageftermiddagen som satte igång processen. Det fanns enkelbiljetter ner på fredagen med Ving för 750. Sagt och bokat. Problemet var att Ving-flighten gick till Gran Canaria och inte Lanzarote.

Därmed kan vi rapportera hur det är att ta lokalflyget på Kanarieöarna. Det är hur lätt som helst och därför ett bra sätt att rycka i billiga anslutningar från och till Sverige. Ett typiskt hopp mellan öarna går på 300-400 svenska kronor. Man reser i stora propellerplan i en komfort som slår de svenska charterplanen och det tar 30-60 minuter beroende på rutt. Boka på BinterCanarias.

Jag hade tagit ut 150 minuters transfertid, men flyget från Arlanda blev lite sent och därför fick vi rusa mellan terminalerna. Vi hann, men även om du inte hinner är det inte hela världen. Du får en ny biljett till nästa flight. De mellan Gran Canaria och Lanzarote gick en gång i timmen.

Den billiga flighten och det faktum att vi endast skulle vara där i tre nätter gjorde att vi valde ett fyrstjärnigt hotell. Los Fariones 15 minuters taxiresa från flygplatsen rekommenderas varmt. Hotellet har en privat strand som var väldigt fin. Inredningsmässigt är det lite chanserat, men vem bryr sig? Balkongen låg fortfarande 30 meter från havet och det ingick en lyxig frukostbuffe.

Att åka hem igen efter tre dygn på plats är kort, men man åker när allt är på topp. Morgonflighten från Arlanda gjorde att vi fick tre ljumma eftermiddagar, tre kvällar i charterland, tre soliga mornar med havsbris och tre hela dagar på stranden. Resan är lång för barnen, men genom att föregå med gott humör funkar det. På Lanzarotes flygplats kom vi före busslasten med charterfolk genom att vara där två timmar innan avgång. Då var det bara att gå rakt in och sätta sig i solen på restaurangterassen vid gaten.

Som sagt. Sista-minuten-metoden handlar inte så mycket om resmålet på marken. Har man specifika sådana önskemål får man boka till normalpris. Det handlar om himlens annorlunda nyanser, doften av ett annat klimat, ett glas bubbel en gassande eftermiddag, ljumma nätter och ett stort avstånd till vardagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *